DPF filtri pesemine- kui kaua sellega läheb?

Kas te teate, kui palju maksab hall auto?

või

Kui kaua läheb minu auto dpf-i pesemisega?

Vahel on tahmafiltri pesemisele kuluva aja arvamine nagu seebimullilt ennustamine.

Täiesti arusaadavalt tahavad kõik kliendid teada, millal nad auto kätte saavad. Üldiselt me juba teame, kui kaua mingi kindla sõidukimargiga läheb.  Seega saame töötundidele mineva aja kohe ära öelda. Ja enamikel juhtudel saab klient auto õigel ajal tagasi.

Mõne sõidukiga on lihtne, tõstad üles… kruvid lahti, pesed puhtaks ja pärast kruvid kokku tagasi. Valmis! Paar tundi!

Teisega on näiteks insenerid otsustanud kusagil tagaruumis, et teeme väheke “nalja” ja paneme selle tahmafiltri sinna kõikide teiste autoosade alla. Umbes, et ehitame auto ümber filtri.

Nii on nt sõidukeid, millel peab pool esisilda lahti võtma. Mis muidugi pole alati halb.. saab veermikujuppidele ka silma peale visata, aga tuldi ju siiski tahmafiltrit pesema, eksole.

Seega vahel peame juba eos kliendi ees vabandama, et just tema sõiduki konstrueerimisel oligi kõige nutikam inseneritiim ametis ja paari tunniga kindlasti ei saa.

Kolmas juhtum on aga eriti huvitav. See on siis, kui kõik välised tegurid on oma jõud kokku pannud.

Näiteks tuleb sõiduk, mille tahmafiltri puhastamise töö peaks olema käkitegu.. Ütleme rõõmsalt, et paar tundi ja valmis!

Ajame aga masina sisse, tõstame üles ja JOPPENPUHH!

Kas te teate, mis kemikaali nad talvel nendest suurtest masinatest teedele puistavad? Nii, et käreda pakasega lainetavad kõik teed nagu püreesupp?
Meie seda koostist nii täpselt ei tea, aga see oskab jube hästi süüa meie teedel liikuvaid sõidukeid.

Eriti paistab see välja nendelt mutritelt ja poltidelt, mida viimati keerati tehases.

Positiivne on selle juures muidugi jälle see, et saab uued mutrid ja poldid… Aga noh, tuldi ju siiski teisel otstarbel.

Negatiivne on jah kahjuks see, et peame kliendile helistama ja ütlema, et seekord kahjuks kahe tunniga ei saa. Kaua läheb? Ei tea kindlalt, aga loodame õhtuks valmis saada. Oleneb poldi ja mutri koostöövalmidusest.

Üks huvitav aja võtja on muidugi ka eriti umbes filter.

Selliseid ei ole muidugi palju, sest loogiliselt need sõidukid ei tohiks omal jõul enam liikuda, aga on maailmaimesid ja eriti visasid hingesid… et isegi filmimaastik jääb enda omadega siin väga pikalt maha.

Näiteks saabus meie juurde sõiduk, mille filter oli nii tihkelt täis, et algul tõmbas korduvalt pesumasina voolikud vaakumisse. Mitte midagi sealt läbi ei käinud!

Lõpuks saime muidugi filtri puhtaks, aga andis seda ikka pesta! Mitmeid kordi leotamist ja pesemist.

Seega kokkuvõtvalt same öelda, et tahmafiltrite pesemine on tänuväärt ettevõtmine ja oleme tänulikud kõikidele meie koostööpartneritele, kes ka pesemist pooldavad ja kes ka ise pesevad!

Aga see ajakulu ennustamine- see  on nagu seebimulliga ikka vahel küll!

Karla Auto Diisel auto